Yoga en schrijven

 

Schrijven en yoga  gaan voor mij al vanaf het begin hand in hand. Vlak na mijn eerste stap op de yogamat, ontdekte ik schrijven vanuit je hart.

 

Een manier van schrijven waarbij het resultaat niet voorop staat, maar het proces. Schrijven om het schrijven zelf. En zo jezelf ontmoeten. Dat lijkt wel yoga!

 

meer lezen

Mildheid

Wat doen we eigenlijk op de yogamat? Behalve wat rekken en strekken in soms weinig gangbare houdingen? En veel aandacht geven aan de adem?

Zeker als je al een tijdje yoga beoefent, merk je dat je op de mat vooral jezelf tegenkomt. Je kunt er niet omheen: er is weinig afleiding, je brengt je aandacht steeds naar binnen en op die paar vierkante meter ontmoet je hoe dan ook jezelf. Hoe je lichaam voelt, emoties die zich aandienen. En vooral ook veel mentale reacties op je ervaringen in de vorm van oordelen, verwachtingen of afdwalen.
meer lezen

Aanwezig zijn

'Aanwezig', riep ik vroeger op de middelbare school als de docent de klassenlijst met namen afging. Maar vaak was ik allesbehalve aanwezig, wegdromend over wat ik 's middags na schooltijd zou gaan doen of druk reagerend op mijn klasgenoten.

Wat is dat dan? Aanwezig zijn?

meer lezen

Wat is mindfulness wel/niet?

Duinen bij Zuiderstrand Den Haag - Mindful Yoga Den Haag

Mindfulness is nogal een hype geworden de laatste jaren. Mindful koken, mindful eten, mindful opvoeden, mindful breien…

 

Ben je een beetje mindful-moe geraakt van al die mogelijkheden?

 

Dat zou zonde zijn. Want mindfulness heeft veel te bieden.

meer lezen