Simone Evers - Mindful Yoga Den Haag

Simone Evers (1978)

 

Mijn eerste ontmoeting met yoga was in 2008 en iets in mij werd meteen geraakt. Al snel werd ik een enthousiast beoefenaar, eerst alleen door lessen te volgen, later ook thuis. Ik wilde ook graag leren mediteren. Tijdens  een 8-weekse mindfulnesstraining werd ik me voor het eerst echt bewust dat ik eigenlijk grotendeels in mijn hoofd leefde. Mijn lichaam en mijn gevoelsleven gaf ik pas aandacht zodra ik er last van had. En dan vaak ook nog op een weinig milde manier. 

 

De combinatie van yoga en mindfulness leerden me - en leren me nog steeds - dat het ook anders kan. Ik leerde een heel nieuw perspectief kennen én vooral ervaren, voelen. Het lichaam leerde ik zien als een bron van weten, van wijsheid in plaats van als een instrument van mijn  denken.  Hoe lichaam en geest met elkaar verbonden kunnen zijn door bewustzijn van de adem. De adem die er altijd is. En die ook een ingang kan zijn naar dat befaamde 'hier en nu'. 

 

Ook leerde ik een andere en mildere manier om naar 'mijn' ervaringen, 'mijn' gedachten en 'mijn' emoties te kijken en ermee om te gaan. Daar ben ik nog iedere dag dankbaar voor. Yoga en mindfulness maken mijn leven lichter én rijker. 

 

Naarmate mijn beoefening zich verdiepte, groeide het verlangen om zelf les te gaan geven. In 2012 startte ik dan ook met de hatha yoga docentenopleiding aan de Yoga Academie Nederland in Amsterdam,  een prachtige opleiding vol inspiratie en transformatie. Ik volg regelmatig trainingen, bijscholingen en workshops en daarnaast natuurlijk eigen beoefening en zelfstudie, en dat gaat eigenlijk ook grotendeels 'vanzelf' want het is oneindig fascinerend. 

 

Sinds 2015 geef ik met veel plezier Mindful yoga in Den Haag. In mijn lessen wil ik graag doorgeven wat mijzelf het meeste raakt en brengt. Ik word vooral geïnspireerd door de hatha yoga, het boeddhisme en mindfulness, en ook door nieuwere stromingen zoals Critical Alignment yoga.

Yoga CV

 

2012 - 2017   Beroepsopleiding (500 hr) tot hatha yogadocent aan de Yoga Academie Nederland

2015                   Gestart als yogadocent

2013                   Workshop Mindful Yoga, Jill Satterfield

2013                   Teacher training (200 hr) bij Arhanta Yoga Ashram, India (vervroegd beëindigd door ziekte)

2012                   4-Daagse Intensive Writing & Yoga (WROGA), Geertje Couwenbergh en Jasmijn Koelink

2011&12         Workshops op Yogafestival Terschelling (o.a. David Lurey, Deb Neubauer, Martijn Hoogstra)

2010                   Verdiepingsweekend mindfulness, Ralph Freelink

2009                   8-Weekse mindfulnesstraining, Ralph Freelink

2008 - nu          Wekelijkse lessen bij verschillende docenten (vooral hatha yoga en Critical Alignment yoga)