Simone Evers - Mindful Yoga Den Haag

Wie ben ik?


Mijn naam is Simone Evers, maar wie ben ik? Dat is meteen de centrale vraag bij yoga, meditatie en schrijven. De beoefening ervan geeft mij houvast om steeds terug te keren bij die ene vraag.

 

Mijn eerste ontmoeting met hatha yoga was in 2008 en iets in mij werd meteen geraakt. Al snel werd ik een enthousiast beoefenaar, eerst door lessen te volgen, later ook thuis. Een jaar later werd ik me tijdens een 8-weekse mindfulnesstraining pas echt bewust dat ik tot dan toe grotendeels in mijn hoofd leefde. Mijn lichaam en mijn gevoelsleven gaf ik alleen aandacht zodra ik er last van had. En dan vaak ook nog op een weinig milde manier. In datzelfde jaar ontdekte ik via een geel boekje uit de Haagse bieb, Writing down the bones van zenboeddhist Natalie Goldberg, schrijven vanuit het hart. Wat mijn liefde voor schrijven deed opbloeien op een wakkere, belichaamde manier.  


De combinatie van yoga, mindfulness en schrijven leerden me - en leren me nog steeds - uit mijn hoofd en in mijn lichaam te 'stappen'. Ik leerde een heel nieuw perspectief kennen én vooral ervaren, voelen. Het lichaam leerde ik kennen als een bron van weten, van wijsheid. Mijn hoofd werd meer en meer een instrument van mijn lichaam in plaats van andersom. Ik leerde te voelen hoe je lichaam en geest met elkaar kunt verbinden door bewustzijn van de adem. De adem die er altijd is. De ingang naar dat befaamde 'hier en nu'. 


Dit vertaalt zich in mijn dagelijks leven in een frissere en mildere manier om naar 'mijn' ervaringen, 'mijn' gedachten en 'mijn' emoties te kijken en erbij aanwezig te zijn. Met ups en downs, en ook minder aanwezige momenten. Maar de beoefening brengt me steeds weer terug bij mezelf en het moment. Daar ben ik iedere dag dankbaar voor. Yoga, mindfulness en schrijven maken mijn leven lichter, rijker en vrijer. 

 

Naarmate mijn beoefening zich verdiepte, groeide het verlangen om zelf les te gaan geven. Ik rondde de hatha yoga docentenopleiding aan de Yoga Academie Nederland in Amsterdam af. En ik volg regelmatig trainingen, bijscholingen en workshops, een aantal daarvan staan hieronder vermeld. Daarnaast zijn mijn eigen beoefening en zelfstudie een belangrijke basis voor wie ik ben en wat ik doe.

 

Voordat yoga, mindfulness en schrijven op mijn pad kwamen, heb ik een propedeuse Engelse Taal en Letterkunde behaald en daarna ben ik afgestudeerd in Internationale Betrekkingen in Groningen. Na een paar buitenlandse stages heb ik in Den Haag gewerkt als junior beleidsmedewerker, communicatiemedewerker en freelance tekstschrijver.


Yoga CV

 

2017                    Bijscholing Meditatietradities, Samsara Yoga Docentenopleiding

2012 - 2017    Beroepsopleiding (500 hr) tot hatha yogadocent aan de Yoga Academie Nederland

2015                    Gestart als yogadocent

2013                    Workshop Mindful Yoga, Jill Satterfield

2013                    Teacher training (200 hr) bij Arhanta Yoga Ashram, India (vervroegd beëindigd door ziekte)

2012                    4-Daagse Intensive Writing & Yoga (WROGA), Geertje Couwenbergh en Jasmijn Koelink

2011&12           Workshops op Yogafestival Terschelling (o.a. David Lurey, Deb Neubauer, Martijn Hoogstra)

2010                    Verdiepingsweekend mindfulness, Ralph Freelink

2009                    8-Weekse mindfulnesstraining, Ralph Freelink

2008 - nu            Wekelijkse lessen bij verschillende docenten (vooral hatha yoga en Critical Alignment yoga)