Simone Evers - Mindful Yoga Den Haag

Wie ben ik?


Mijn naam is Simone Evers, maar Wie ben ik?

Dat is meteen de centrale vraag bij yoga en mindfulness. De beoefening ervan geeft mij houvast om steeds terug te keren bij deze vraag. En ook bij de vragen: Wat is er nu?  en Wat staat me te doen?

 

Mijn eerste ontmoeting met hatha yoga was in 2008 en iets in mij werd meteen geraakt. Al snel werd ik een enthousiast beoefenaar, eerst door lessen te volgen, later ook thuis. Tijdens een 8-weekse mindfulnesstraining werd ik me pas echt bewust dat ik tot dan toe grotendeels in mijn hoofd leefde. Mijn lichaam en mijn gevoelsleven gaf ik alleen aandacht zodra ik er last van had. En dan vaak ook nog op een weinig milde manier.


De combinatie van yoga en mindfulness leerden me - en leren me nog steeds - uit mijn hoofd te stappen en in mijn lichaam aan te komen. Ik leerde een nieuw perspectief kennen én vooral ervaren, voelen. Het lichaam ervaren als een bron van weten, van wijsheid. Mijn hoofd wordt meer en meer een instrument van mijn lichaam in plaats van andersom.

 

Ervaren hoe lichaam en geest met elkaar verbonden zijn door bewustzijn van de adem. Dat blijft in al zijn eenvoud nog steeds iets magisch.


In mijn dagelijks leven vertaalt zich dit in een frissere en mildere manier om naar 'mijn' ervaringen, 'mijn' gedachten en 'mijn' emoties te kijken en erbij aanwezig te zijn. Met ups en downs, en ook minder aanwezige momenten en periodes. Maar steeds brengt de beoefening me weer terug bij mezelf en het moment. Yoga en mindfulness maken mijn leven lichter, rijker en vrijer.

 

Het verlangen groeide om zelf les te gaan geven. Ik volgde de 4-jarige hatha yoga docentenopleiding aan de Yoga Academie Nederland in Amsterdam. Een oase aan inspiratie.

In de yoga ben je nooit uitgeleerd. Ik blijf met plezier regelmatig trainingen, bijscholingen en workshops volgen. En mijn eigen beoefening en zelfstudie vormen de basis voor wie ik ben en wat ik doe en laat.

 

Yoga 'CV'

 

2017                    Bijscholing Meditatietradities, Samsara Yoga Docentenopleiding

2012 - 2017    Beroepsopleiding (500 hr) tot erkend hatha yogadocent aan de Yoga Academie Nederland

2015                    Gestart als yogadocent

2013                    Workshop Mindful Yoga, Jill Satterfield

2012                    4-Daagse Intensive Writing & Yoga, Geertje Couwenbergh en Jasmijn Koelink

2011&12           Workshops op Yogafestival Terschelling (o.a. David Lurey, Deb Neubauer, Martijn Hoogstra)

2010                    Verdiepingsweekend mindfulness, Ralph Freelink

2009                    8-Weekse mindfulnesstraining, Ralph Freelink

2008 - nu          Wekelijkse lessen bij verschillende docenten (vooral hatha yoga en Critical Alignment yoga)